Pagina's

woensdag 10 februari 2016

Marsepeinen bonbonnetjes voor Valentijn

Omdat mijn lief dol is op marsepein, heb ik alvast iets lekkers gemaakt voor komende zondag.
Hieronder laat ik zien hoe je deze hartjes zelf kunt maken.

De benodigdheden:
* Marsepein;
* Chocolade puur en wit;
*Cake-pop stokjes;
* Uitsteekvormpjes (hier hartjes);
* Twee pannetjes (de kleinste past inde grotere);
* Deegroller (of gewoon je handen);
* Snijplankje.

Stap 1
Doe een laagje heet water in de grote pan, en zet hierin de kleine pan met de pure chocolade in blokjes. Je gaat nu de chocolade bain-marie opwarmen.
Intussen ga je je marsepein voorbereiden.

Stap 2
Rol de marsepein tot deze ongeveer 1/2 cm dik is. Haal er dan met de uitsteekvormpjes hartjes uit. 

De twee grote hartjes heb ik op een stokje geprikt.
Kijk wel uit, want het marsepein is zacht en breekbaar!

Stap 3
Haal de hartjes door de inmiddels gesmolten chocolade en leg ze op bakpapier in de koeling. 
 
 Stap 4
Doe in een koffiekopje een paar blokjes witte chocolade, en zet het kopje in het hete water van de grote pan.


Na zo'n 20-25 minuten is de chocolade gestold en kan het worden versierd met de witte gesmolten chocolade.

Stap 5
Maak van een stuk bakpapier een kegeltje, en vul deze met witte chocolade. 
 

Stap 6
Versier je hartjes en laat ze stollen in de koeling.
Eenmaal gestold kunnen ze in een afgesloten box bewaard worden om met Valentijn aan je lief te geven...

... als hij ze niet eerder vindt tenminste. ;)

Happy Valentine

3 opmerkingen: